Premiärer, premiärer, premiärer

Japansk Filmfestival är festivalen vars mål är att visa japansk film som du a inte kan hitta på din lokala biograf. Under 3 dagar är festivalen ett komplement till det filmutbud som visas på våra biografer runt omkring i vårt avlånga land. Urvalet av filmer sker genom vårt digra filmintresse inhämtat från att läsa, se och leva med japansk film. Målet för festivalens filmer är inte att hitta en årlig tematik eller en politisk ståndpunkt utan vi vill att berättelsen i sig själv ska få stå i fokus. 

Vi är en festival som under våra fem år har gått från att kunna erbjuda en Svensk premiär under festivalen till att flertalet av de filmer som vi visar nu har sin Nordiska premiärvisning hos oss. Därför är det extra kul att i år kunna få visa inte mindre än 5 premiärer varav tre är Europapremiärer!

Nästan så färsk att den luktar framkallningsvätska är japans superheta regissör Makoto Nagashis film, We Are Little Zombies som visas hos oss före den går upp på biograferna i Japan! Makoto är en ung filmare som 2017 vann Sundance kortfilms pris och är i år är tillbaka och tävlar med sin debut långfilm. Vi håller tummarna för Makoto och har stora förväntningar inför vår visning av filmen. Fantastiskt kul att få visa den tycker vi!

Funeral Parade of Roses visning är en premiär av den 4K restauration som Arbelos Filmdistribution & Digital Film Restoration har genomfört. Aldrig har Tokyos nattliv och långa ögonfransar sett så bra ut! 

Förutom premiärer så har vi förhandsvisning av Miraï, min lillasyster där alla talar svenska och vi är det andra visningsfönstret i Sverige för Atsuko Hirayanagis Oh Lucy. 

Alla visningar är gratis tack vare våra samarbetspartners och sponsorer. 

Vi syns på festivalen!

Japansk Festivalförening och Film i Dalarna